Vaccinet hjälper hela samhället

Finland har som mål att så många som möjligt låter sig vaccineras mot coronaviruset. Finland vill skydda hela sin befolkning. Alla som vill får coronavaccin och de behöver inte betala för att bli vaccinerade. Om många blir vaccinerade är det bra för hela samhället och också för hela världen. Vaccinet kan inte stoppa viruset om inte tillräckligt många låter sig vaccineras.

Den som låter sig vaccineras är ansvarsfull. Hon eller han tänker inte enbart på sig själv utan på helheten och på vad som är bäst för alla. Genom att ta vaccinet kan man hjälpa till så att hälsovården fungerar. Kanske man till och med kan rädda några människoliv.

Det finns också människor som inte vill ta coronavaccin. En del är rädda för biverkningar, andra tror inte ens att det finns något farligt coronavirus. På sociala medier sprids vaccinmotståndet. Till vaccinmotståndarna kan man säga att alla människor har ansvar och plikter.

Om vi uppfyller våra plikter kan vi få service från samhället. Coronavaccinet är tryggt. Om människor tidigare skulle ha vägrat ta vacciner skulle det finnas stora, allvarliga epidemier i världen.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving