Smutsig valkampanj lämnar spår i USA

USA är delat i två läger i presidentvalet. Folk i den ena gruppen stöder republikanernas kandidat Donald Trump. I den andra gruppen stöder man demokraternas kandidat Hillary Clinton. De två grupperna har en fientlig inställning till varandra.

Det är alltid en hård kamp i presidentvalet i USA. Den här gången är valet ändå ovanligt. Kandidaterna Trump och Clinton har bråkat och skällt på varandra på ett sätt man inte har sett tidigare.

Trump har sagt att Clinton är kriminell och borde sättas i fängelse. Han har sagt att Clinton använde sin makt på fel sätt när hon var utrikesminister. Trump har kallat Clintons anhängare för djur.

Clinton har sagt att Trump har antastat kvinnor sexuellt. Clinton har också påstått att Trump är Rysslands nickedocka och gör som president Putin säger.

De hårda anklagelserna och det fula språket lämnar spår i USA. Efter valet fortsätter vardagen, men kommer valets vinnare och förlorare att kunna komma överens efteråt?

Det finns de som är rädda för att valresultatet kan leda till våldsamma demonstrationer.

När den här tidningen skickas till tryckeriet pågår rösträkningen i USA. När tidningen kommer ut den 9.11 vet vi redan hur det gick. Vi kan gratulera USA:s nya president och önska honom eller henne lycka till. Vi hoppas att presidenten lyckas ena sitt land efter valet.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving