Slut på terrorismen!

I vår har islamistiska terrorister redan gjort tre terrorattacker i Storbritannien. De senaste åren har det gjorts islamistiska attacker också i många andra europeiska länder, till exempel i Frankrike, Tyskland, Belgien och Sverige. Tiotals människor har dödats och flera hundra har skadats.

Islamisterna stöder ofta terrororganisationen IS. IS har uppmuntrat islamister till terrorism, till exempel på sina webbsidor. Där har till och med funnits råd om hur man kan göra sådana attacker.

Hur ska vi kunna få slut på terrorismen? Det här funderar experter på i många länder. Många säger att man måste få slut på IS hatprat på internet. Då skulle IS inte längre få nya anhängare som gör terrordåd. Tyvärr är det mycket svårt att övervaka internet.

En del religiösa ledare har också inspirerat terrorister. Ledarna har spritt sina islamistiska tankar och uppmuntrat människor att göra terrorattacker. Sådana religiösa ledare har dömts till fängelse och skickats bort från Europa.

I Storbritannien diskuterar man nu mängden poliser. Många tänker att det behövs flera poliser. Då får man kanske fast terroristerna innan de lyckas med sina terrordåd.

Det finns säkert också andra sätt att minska på terrorismen. Vi behöver nu alla sätt som finns. Alla europeiska länders alla medborgare måste tillsammans kämpa mot terrorismen.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving