Ren luft är en rikedom

Ren luft är en rikedom Vi har ren luft i Finland. Nu har världshälsoorganisationen WHO kommit fram till att vi har världens renaste luft. Det är en strålande nyhet och något vi ska vara glada och tacksamma för!

Det är många saker vi tar för givet och sällan tänker på. Till dessa hör luften vi andas och det rena vattnet vi tappar ur kranen och dricker.

Det här är saker man som finländare oftast tänker på bara när man är på resa. I många länder är det inte hälsosamt att dricka kranvatten. Där måste man köpa dricksvatten på flaska. I många storstäder är luften så smutsig att det känns tungt att andas.

Turister som kommer från storstäder i Asien brukar kommentera att det är väldigt ren luft i Finland. Den rena naturen har blivit något som lockar turister till vårt land.

Vi ska ändå fortsätta jobba för en ren miljö. Vi ska minska på utsläppen från trafiken och vi ska ha stränga utsläppsgränser för våra fabriker. Då behöver vi inte fundera på luften i framtiden heller. Vi kan bara gå ut, ta ett djupt andetag och njuta!


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving