LL-Bladet berättar om världens händelser på att ansvarsfullt sätt

LL-Bladet utkommer både som traditionell papperstidning och i en modern webbversion. En del läsare följer bägge versionerna, andra bara den ena.

Vår tidning LL-Bladet fyller snart 30 år. Under 30 år har många saker i världen förändrats. Också vår tidning har förändrats.

Men en sak är som förut. LL-Bladet är en pålitlig och ansvarstagande tidning. Det prutar vi inte på heller i fortsättningen. Vår tidning strävar efter att ge en sanningsenlig bild av det som händer i världen.

Ibland kan världen kännas skrämmande eftersom så många nyheter är dåliga nyheter. Vi kommer att fortsätta berätta om svåra saker och hemska händelser. Det hör till om man vill vara en ansvarsfull tidning. Men vi försöker också mera än förut komma ihåg att det finns många glada och positiva händelser i världen.

LL-Bladet börjar använda märket Ansvarsfull journalistik. Det märket betyder att vi följer Journalistreglerna, som har gjorts upp av Opinionsnämnden för massmedier. Det här betyder ansvarsfull och ärlig nyhetsförmedling.

Det finns medier som inte tar ansvar och som publicerar falska nyheter. Ansvarsfulla medier försöker kontrollera sin information så att nyheterna är så sanna som möjligt. Ibland sker förstås misstag ändå. Då berättar vi att vi har haft fel. Det är ansvarsfull journalistik.

Märket för Ansvarsfull journalistik finns i nedre kanten på webbtidningen och längst nere på baksidan av papperstidningen.

På sommaren utkommer LL-Bladet bara på webben. I juni publicerar vi flera nyheter varje vecka. I början av juli kommer det ännu några nyheter, men sen tar vi sommarpaus. Nästa nummer av papperstidningen utkommer den 15 augusti.

Vi önskar er alla en varm och skön sommar!

logo


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving