Folk måste ändra sina vanor

Vårt jordklot mår dåligt. Människorna måste tillsammans bestämma hur vi ska göra för att bromsa klimatförändringen. Det kommer nya dåliga nyheter hela tiden.

I höstas meddelade en grupp forskare att vi har 11 år tid på oss att göra en förändring. Efter det går det inte längre att stoppa klimatförändringen.

I maj kom en undersökning som visade att en miljon olika djur och växter håller på att dö ut. Så många arter har inte tidigare dött ut.

I maj kom organisationen Sitra med sin rapport som säger att finländarna måste ändra sitt sätt att leva. Enligt forskarna måste vi minska bilkörandet och sluta äta rött kött.

Det är människan som är orsaken till att jorden mår dåligt. Vi har för länge utnyttjat naturen och konsumerat för mycket. Det hjälper inte att strida och skylla ifrån sig. Var och en av oss kan påverka genom våra egna val. Det är viktigt att vi lär ut hur vi får jorden och klimatet att må bättre. Det finns fortfarande hopp.

Det här är vårens sista papperstidning. Under sommaren kommer det nya artiklar på webben. Vi önskar läsarna en skön sommar!


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving