Ett bra och rysligt år

I början av ett nytt år brukar man se tillbaka på året som gått. Hurdant var året 2016?

I vår tidning berättade vi om många överraskande saker. Brexit, alltså att Storbritannien lämnar Europeiska unionen, var en stor överraskning. Resultatet i folkomröstningen överraskade medborgarna, politikerna och experterna överallt. Vi vet fortfarande inte vad Brexit betyder i praktiken.

Den andra stora överraskningen var att amerikanerna valde Donald Trump till president. Ingen trodde att han skulle vinna presidentvalet. Men så gick det ändå i valet i november. I år får vi se hurdan president han är.

2016 var ett hemskt år i Syrien och Mellanöstern. Kriget och terrordåden fortsatte. Människornas lidande fortsatte också. Det inträffade rysliga terrordåd också i Belgien, Frankrike och Tyskland. Hur kan vi förhindra terrorn?

Till all lycka var ändå inte alla nyheter dåliga. Hela 200 länder godkände ett klimatavtal på mötet i Paris i Frankrike. Avtalet ska bromsa klimatförändringen.

En god nyhet var det också att Finlands ekonomiska situation blev bättre i fjol. Många tror att den ekonomiska krisen nu är bakom oss.

I fjol fick Finland också en ny Nobel- pristagare. Ekonomen Bengt Holmström fick Nobelpriset i ekonomi.

Om de här och många andra nyheter skrev vi förra året. Nu önskar vi alla våra läsare ett gott nytt år!


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving