Coronaviruset har inte försvunnit

Det finns redan 20 miljoner coronavirus-infektioner i världen. 720 000 människor har dött på grund av coronaviruset. Viruset har inte försvunnit någonstans.

På sommaren var coronaviruset ganska bra under kontroll i Finland. Under högsommaren fanns det dagar då det inte fanns en enda ny smittad person i Finland. Men i augusti förändrades situationen. Nu verkar det som att viruset sprids igen också hos oss.

Under våren stoppades viruset genom stränga regler och gränser. Finländarna följde också reglerna noggrant. På sommaren glömde många kanske bort att vara noggranna och sjukdomen började spridas igen.

Vi ska minnas att coronaviruset smittar lätt. Viruset sprids mycket lätt mellan människor. Runtom i världen har den andra vågen av coronavirussmittan redan börjat.

Det enda sättet att undvika sjukdomen är att noggrant tvätta händerna, använda handdesinfektion och hålla avstånd till andra människor.

En ansiktsmask som täcker näsa och mun kan också hjälpa. Vi blir av med coronaviruset först när vaccinet är klart. Tills dess måste vi vara försiktiga och noggranna.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving