Alla kan hjälpa någon

Alla kan hjälpa någon Vi har många skäl att fira i Finland just nu. Finland blev självständigt för 100 år sedan. Och snart är det jul och sedan nyår. Många firar glada fester med släkt och vänner.

Men några får fira ensamma. Om man inte har släktingar eller vänner kan det kännas ensamt att fira. Det finns många ensamma människor i Finland. Det finns till exempel många gamla människor i Finland som är ensamma nästan hela tiden.

Som tur är, jobbar många organisationer för att minska på ensamheten. Frivilliga besöker gamla och tar ibland ut de gamla på promenad.

Vem som helst kan gå med i det frivilliga arbetet. Vi kan alla hjälpa en annan människa. Finska Selkokeskus och organisationen för seniorservice, Valli, har ett gemensamt projekt. I projektet läser invandrare lättlästa böcker för gamla människor. De gemensamma läsestunderna ger både lyssnaren och läsaren glädje.

Många säger att det känns bra att göra frivilligarbete. Det är arbete man inte får betalt för. I stället blir man på gott humör. När man ger får man också själv någonting.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving