resenade corona.

Resenärer på Helsingfors-Vanda flygplats. Myndigheterna rekommenderar att man inte reser till riskländer. Som riskländer räknas nu till exempel Sverige, Norge och Danmark.

Nya coronabegränsningar

Finlands regering har kommit med nya begränsningar som gäller resor. Begränsningarna beror på att coronaviruset igen har börjat sprida sig också i Finland.

Det har hittats ganska många nya fall av coronasmitta i Finland. Förra veckoslutet hittades 49 nya fall. De tre senaste veckorna har smittfallen ökat mycket. Flest nya smittfall finns det i huvudstadsregionen och i västra Finland.

Smittor på daghem och i skolor

Sammanlagt har man i Finland hittat ungefär 7 940 fall av coronasmitta. 335 människor har dött i sjukdomen.

Man har hittat flera coronasmittfall också i skolor och daghem.

Coronasmittan har spridit sig ganska mycket med människor som har kommit hem till Finland från resor utomlands. I augusti kom tiotals smittade från Skopje i Nordmakedonien.

Regeringen har återinfört resebegränsningar till tio länder i Europa. Det finns nu igen gränskontroll vid gränsen mellan Finland och Norge.

Man kan ändå fortfarande resa till Estland, Lettland och Litauen och några andra länder utan att tvingas sitta i karantän.

Regeringen rekommenderar att vi inte reser till så kallade riskländer med mycket corona. Om man reser hem till Finland från ett sådant riskland ska man vara i karantän i två veckor.

Källor Yle, HS


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving