Vägskylt.

Nyland är ett landskap i södra Finland. Nyland omges av Egentliga Finland i väst, Egentliga Tavastland och Päijänne-Tavastland i norr samt av Kymmenedalen i öst.

Rörelsefriheten kanske begränsas

Finland har stängt sina gränser på grund av coronaviruset. Man ska undvika all onödig trafik inom landet.

Vi har nu ett undantagstillstånd i Finland på grund av corona- viruset. Regeringen skyddar folket genom en beredskapslag. Genom lagen försöker man bromsa spridningen av coronaviruset och skydda riskgrupperna. President Sauli Niinistö ber att alla ska lyda de nya reglerna och hållas så mycket som möjligt hemma. Det är viktigt att undvika andra människor. Det är förbjudet att träffas i grupper med mera än 10 personer.

Skidcentren i Lappland stängdes förra veckoslutet. Många restauranger, caféer och hotell är redan stängda. Statsminister Sanna Marin sade på måndag att regeringen planerar att stänga alla restauranger. Rörelsefriheten kommer också att begränsas. Finansminister Katri Kulmuni säger att Nyland antagligen stängs av från övriga Finland.

På tisdagen hade ungefär 700 finländare smittats av coronaviruset. Hittills har en person dött av coronaviruset.


2 kommentarer till nyheten “Rörelsefriheten kanske begränsas”

  1. 10?

    Jag känner en familj med 13 människor, alltso 11 barn plus förärldrarna. Man sa att manska inte träffa med över 10 människor men om det är 13 mäiskor i familjen?

  2. Maria Österlund

    Hej
    Jo det finns familjer med fler medlemmar än tio. Det är helt ok för alla som bor i ett och samma hushåll att träffas, fastän de är fler än tio.

Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving