Mårten Svartström, Thomas Lundin och Sonja Kailassaari

Svenska dagen-festen Yle Fem 6.11.2020 kl. 19.50 med Mårten Svartström, Thomas Lundin och Sonja Kailassaari.

Idag är det svenska dagen

Svenska dagen firas den 6 november varje år. På grund av coronaepidemin blir det inte några fester i år. I stället kan man lyssna på radio eller titta på tv. Också på internet finns det svenska dagen-program.

Svenska dagen firas bland finlandssvenskarna den 6 november. Första gången firades svenska dagen år 1908. Svenska dagen är ett slags nationaldag för den svenskspråkiga befolkningen i Finland. På svenska dagen vill man påminna om hur viktigt det svenska språket är för många människor.

I år finns det program på tv och i webben.

På grund av coronaepidemin ordnas det inte fester eller seminarier idag. I stället kan man knäppa på tv:n eller titta via internet på olika program.

Folktingets stora svenskadagenfest är i år en direktsänd tv-fest från Yles studio i Helsingfors. På grund av coronapandemin blir det i år en fest utan publik men dit alla är inbjudna. I programmet blir det både samtal med gäster, besök på olika håll i Svenskfinland och musik med inhemska artister som bland annat Humorgruppen KAJ, Josefin Silén och Emilia Alm.

Programledare är Sonja Kailassaari, Mårten Svartström och Thomas Lundin.

Yle Fem och Yle Arenan fredag 6.11.2020 kl. 19.50. Tillgänglig på Yle Arenan tillsvidare.

 


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving