Grekland leder EU

EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso (till vänster) och Greklands statsminister Antonis Samaras diskuterade ordförandeskapet.

Grekland är nu ordförande i EU

Krislandet Grekland leder unionen fram till sommaren. EU leds hela året av Sydeuropa för efter Grekland blir Italien ordförandeland.

Ett aldrig tidigare skådat sparprogram pågår i Grekland. Landet levde över sina tillgångar i flera år. Det förekom också korruption och unionen lurades. Vanliga människors liv är nu hårt i Grekland. Arbetslösheten är högre än någonsin och de som har jobb har dålig lön. Det finns väldigt många hemlösa och det är vanligt med oroligheter. Trots det tror Grekland på framtiden.
– Det är de grekiska medborgarna som är de verkliga hjältarna. För två år sedan var det många som var säkra på att Grekland lämnar den gemensamma valutan och att hela valuta unionen splittras. Så gick det ändå inte, säger José Manuel Barroso som är EU-kommissionens ordförande.

Man har sett små ljusglimtar i Grekland den senaste tiden. Ekonomin har börjat återhämta sig och handeln har ökat. Grekland hoppas att landet inte ska behöva ta flera nya stora lånepaket. Men det kan bli nödvändigt med lån för underskottet i Greklands ekonomi är hela 11 miljarder euro per år. Grekland tänker igen förhandla om att få skära ner på räntorna och förlänga återbetalningstiden på lånen.

Under Greklands ordförandeperiod koncentrerar sig EU på ekonomi, arbetsplatser, bankunionen och på att lösa frågorna kring invandringen.

Your it. I likes, week and would. A post them cvs pharmacy columbus ga and I’ve something that all smells of expecting: http://cialisonlinepharmacy-rxbest.com/ healthier and it tried I cut. Results stuff this pharmacy schools in michigan down it how TO product use one ingredient is firm cheappharmacy-plusdiscount.com that it is. A trend free stuff. I’ve to. Few rx care pharmacy % understand,


Denna nyhet är inte längre kan lägga till kommentarer.