Kampens torg i Helsingfors.

Narinkenplatsen i Helsingfors ligger öde den 19 mars. Reklamskylten som hänger på köpcentret Kampens vägg påminner om att man ska undvika att röra vid andra människor men ändå fortsätta att bry sig om andra.

Coronaviruset påverkar ekonomin

Coronaviruset ger stora ekonomiska bekymmer. Företag säger upp och permitterar arbetstagare.

Coronaviruset åstadkommer stora problem för Finlands ekonomi. Många företag måste säga upp och permittera sina anställda för de har inte råd att betala löner. Endel företag går också i konkurs. Många små företag har inte råd att betala hyra för sina affärs- lokaler.

Butiker, restauranger och hotell har inte kunder. Regeringen har bett människorna att hållas så mycket som möjligt hemma.

Men endel jobb går inte att sköta hemifrån.Vissa arbetsresor får man ännu göra. Många matställen och caféer är ändå nu stängda.

Yoga-studion stängdes Tiina Puro är företagare. Hon har en yoga-studio i Klövskog. Puro håller nu sin yoga-studio stängd åtminstone till 13 april. Regeringen råder alla att undvika stora grupper. Det gäller också idrottsplatser.

Puro är nu i två veckors karantän för att hon var i Österrike i mitten av mars.

– Jag håller yogalektioner både för privatpersoner och för grupper på företag. Men vi ordnar förstås inga lektioner nu. Knappast skulle någon ens komma hit. Man kan inte ta risker när det gäller hälsan. Inte fast man då förlorar pengar.

Regeringen har lovat åt företagen ett stödpaket på 100 miljoner euro för att hindra konkurser.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving