Kåseri

Mångsidig återanvändning

Förr kastade vi allt avfall i samma sopkärl. Sedan började vi sortera avfallet och lade det i olika sopkärl. Målet är att på något sätt använda största delen av avfallet på nytt.

Det finns ett kärl för bioavfall, och skilda kärl för papper, metall, papp och glas.

När jag funderade på det här med sopsortering insåg jag att det behövs ännu flera sopkärl. En stor del av mina prylar borde återanvändas.

Jag behöver inte fyra kaffeserviser. Var har de alla kommit ifrån? Jag behöver alltså ett sopkärl för kaffekoppar.

Vad gör de där fula tavlorna på mina väggar? De borde i kärlet för tavlor. På mina golv ligger kära men slitna mattor som jag har fått ärva. Jag kunde slänga dem i kärlet för mattor.

Och hur är det de där kavajerna som på ett mystiskt sätt kryper in i mitt klädskåp? Kanske fortsätter de att krympa och småningom försvinner de helt? Då kanske det inte behövs något sopkärl för förkrympta kavajer.

Jag har ännu en svår fråga: Vad ska jag göra med mjölktänderna?

Jag sparade mina döttrars mjölktänder när de lossnade och flickorna fick permanenta tänder i stället. Men kan jag slänga barnens mjölktänder i soporna?

Nej, det gör jag inte. Kanske jag kunde göra ett halsband eller örhängen av tänderna. Sedan när jag dör får mina döttrar ärva smyckena gjorda av deras tänder. Det är verkligen återanvändning när den är som bäst!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.