Matti Suur-Hamari vann en guldmedalj

Text: Markku Juusola
Artikel publicerad: 14.03.2018

Finländaren Matti Suur-Hamari vann tävlingen i snowboardcross i paralympiska spelen.

De paralympiska spelen pågår i Pyeongchang i Sydkorea. OS-tävlingarna för personer med funktionsnedsättningar ordnas på samma plats där OS-tävlingarna hölls tidigare i vinter.

Suur-Hamari vann över USA:s Keith Gabel i finalen. Gabel föll i finalen så det var lätt för Suur-Hamari att vinna.

I snowboardcross åker flera tävlande samtidigt nedför en backe. Det finns många kurvor och hoppställen längs banan. Den som är snabbast nere vinner.

På tisdagen blev det en finländsk medalj till. Ilkka Tuomisto tog brons i längdskidåkning, klassisk sprint.

Hela 670 idrottare från 49 länder deltar i de paralympiska spelen. Finland har 13 idrottare med. Det finländska laget siktar på att ta tre medaljer.

– Det finns både ungdom och erfarenhet i det finländska laget, säger lagets ledare Kimmo Mustonen.